Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    ПАРЄ закликала визнати РПЦ інструментом впливу і пропаганди Кремля

    Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, присвячену пропаганді та свободі інформації в Європі, закликавши до запровадження санкцій проти російських пропагандистів і визнання Російської Православної Церкви інструментом впливу.

    Про це повідомляє “Європейська правда“.

    Як зазначив Олексій Гончаренко, член української делегації в ПАРЄ, резолюцію підтримали 117 делегатів, проти висловилися 14, а п’ятеро утрималися. Варто відзначити, що серед тих, хто проголосував проти, п’ятеро — італійці.

    У документі, оприлюдненому на сайті ПАРЄ, висловлюється занепокоєння масштабним поширенням пропаганди, яка маніпулює громадською думкою, підриває демократію та ставить під загрозу спільні цінності та людську гідність. Пропаганда включає як незаконні дії, так і неетичні методи комунікації, що впливають на вільне формування думок та участь у суспільних дебатах через дезінформацію та психологічні маніпуляції.

    Однак ПАРЄ наголошує, що боротьба з пропагандою не повинна призводити до цензури. Особливо зазначається, що авторитарні режими, зокрема Росія, використовують пропаганду як частину війни проти демократії. Російський телеканал RT та “фабрики тролів” є інструментами дестабілізації європейських демократій.

    У тексті поправки, запропонованої українською делегацією, ПАРЄ повторно закликає визнати Російську Православну Церкву інструментом пропаганди кремлівського режиму. Асамблея також закликала запровадити санкції проти російських ЗМІ, таких як RT, через порушення журналістської етики та загрозу національній безпеці європейських країн.

    Нагадаємо, ще у квітні 2024 року  ПАРЄ назвала РПЦ ідеологічним продовженням режиму Путіна, співучасницею злочинів. Також ПАРЄ визнала російський режим терористичним.

    Найсвіжіше

    Популярне