Середа, 2 Жовтня, 2024
Бiльше

    Більше 10 тисяч брацлавських хасидів взяли участь у масовій молитві в Умані

    У місті Умань Черкаської області понад 10 тисяч брацлавських хасидів одночасно зібралися на молитву. Опівдні вони зупинилися та повторювали молитву, яка лунала з гучномовців на вулицях кварталу, де проходить їх паломництво. Про це повідомила Об’єднана єврейська община України в Телеграмі, передає Укрінформ.

    Це була молитва Тікун а-Клалі, яка є важливою частиною паломництва брацлавських хасидів до могили раббі Нахмана з Брацлава. Під час цієї молитви зачитується збірка з десяти псалмів царя Давида, що слугує символом покаяння за всі гріхи.

    Святкування 5785-го юдейського нового року Рош га-Шана проходить без суттєвих порушень, як повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Рятувальники забезпечують пожежну та техногенну безпеку на місці паломництва, проводять профілактичні розмови з хасидами, а також нагадують про дії під час повітряної тривоги.

    Станом на 2 жовтня до Умані прибуло понад 30 тисяч паломників для участі в святкових заходах. Рабин Камінецький заявляв, що паломництво хасидів до Умані призведе до перемоги України.

    Найсвіжіше

    Популярне