Вівторок, 1 Жовтня, 2024
Бiльше

    Австралія готується зустріти Вселенського патріарха Варфоломія

    Патріарх Варфоломій з п’ятниці 4 жовтня по суботу 19 жовтня 2024 року відвідає міста Сідней і Мельбурн, а також візьме участь у серії пам’ятних заходів з нагоди 100-річчя заснування Грецької православної архієпархії Австралії. Серед ключових подій будуть Патріарші Божественні Літургії, які відбудуться у Сіднеї та Мельбурні 6 та 13 жовтня 2024 року відповідно.

    Про це інформує  orthodoxtimes. 

    Свята Архиєпархія запрошує своїх побожних вірних взяти участь у цьому великому святі помісної Церкви, отримати благословення нашого Вселенського Патріарха, а водночас висловити свою синівську любов і повагу до Вселенського Патріарха, а через нього до Мати Церква Константинополя.

    У своєму посланні архієпископ Макарій з Австралії зазначає: «Нинішні покоління нашої спільноти мають рідкісну можливість вітати на землі, де вони збудували свою другу батьківщину, Патріарха нашого народу, хранителя православної віри, і історія та традиції наших предків».

    Нагадаємо, архієпископ Австралії взяв участь у відзначенні 40-річчя коледжу Святого Георгія в Аделаїді. Також патріарх Варфоломій відкрив Панамбрійську конференцію на острові Імброс.

    Найсвіжіше

    Популярне