Вівторок, 1 Жовтня, 2024
Бiльше

    Засідання у справі митрополита Павла (Лебедя) перенесли

    30 вересня 2024 року Печерський районний суд Києва знову переніс розгляд справи митрополита Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) Павла (Лебедя).

    Як повідомляє видання Київ24, Причиною стали відсутність усіх п’яти його адвокатів, кожен з яких надав різні причини для неявки. Двоє адвокатів заявили про проблеми зі здоров’ям, один був на іншому засіданні, а ще двоє не пояснили свою відсутність.

    Лебідь та прокурор виступили проти проведення засідання без адвокатів, хоча прокурор також закликав притягнути захисників до дисциплінарної відповідальності. У результаті судове засідання перенесли на 16 жовтня 2024 року.

    Справа Павла Лебедя: контекст

    Нагадаємо, що митрополита Павла Лебедя звільнили з-під варти 7 серпня 2023 року після внесення застави у розмірі 33 мільйони гривень.

    Раніше, 1 квітня 2023 року, СБУ повідомила Лебедю про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України, а також у порушенні рівноправності громадян за національною та релігійною ознаками.

    29 листопада 2023 року Печерський суд Києва продовжив арешт Лебедю до 29 січня 2024 року. 30 квітня 2024 року з Лебедя було знято електронний браслет, всі інші зобов’язання залишилися дійсними.

    Найсвіжіше

    Популярне