Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Ігуменя УПЦ (МП) Серафима: Закон про афіліацію не стосується УПЦ та відповідає демократичним стандартам

    Настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря Одеської єпархії УПЦ (в єдності з МП), ігуменя Серафима (Шевчик), прокоментувала Закон про афіліацію (№ 3864), який вимагає розірвання будь-яких стосунків з РПЦ. Вона зазначила, що закон відповідає високим демократичним стандартам і не стосується Української Православної Церкви (УПЦ в єдності з МП).

    Про це повідомляє одеське видання «Думская.нет», передає Релігія в Україні.

    Серафима наголосила, що УПЦ нібито не має зв’язків із Московською патріархією і заявила: “Немає жодної УПЦ МП, є канонічна Українська православна церква”. Вона також впевнена, що у разі спроб застосування цього закону до УПЦ (МП), церква виграє всі судові справи.

    Настоятелька також відзначила, що митрополит Одеський Агафангел активно підтримує українських військових, а сама єпархія “допомагає фронту”. Вона підкреслила, що російська агресія знищила будь-які російські наративи, і УПЦ (МП) не визнає своєї причетності до війни росії.

    Нагадаємо, митрополит Антоній (Паканич) заявив, що УПЦ (МП) не заборонять вести свою звичну діяльність. Також в УПЦ (МП) заявили, що Церкву-Матір для них обиратиме “Всеправославний собор”.

    Найсвіжіше

    Популярне