Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Новий голова Бакинської єпархії РПЦ змушує священників молитися за перемогу Росії

    Новий голова Бакинської та Азербайджанської єпархії РПЦ, єпископ Алексій (Смирнов), який прибув до Баку 15 червня, шантажує місцевих священників, вимагаючи від них під час богослужінь читати молитви за перемогу Росії у війні проти України.

    За інформацією Minval.az, з посиланням на одного з представників єпархії, єпископ регулярно під час служб промовляє молитви за перемогу російської армії, попри те, що Азербайджан дотримується нейтральної позиції щодо агресії рф проти України, а його паства складається з громадян Азербайджану.

    21 та 22 вересня Смирнов доручив дияконам голосно читати молитви за перемогу Росії. Однак, місцеві священнослужителі категорично відмовилися виконувати ці вказівки. У відповідь на це єпископ почав погрожувати позбавленням нагород і заявив, що священників чекає перевірка на професійну придатність.

    Цей інцидент викликає серйозні занепокоєння серед православної громади Азербайджану, яка не підтримує подібні політичні маніпуляції на релігійному ґрунті.

    Нагадаємо, російський військовий священик поширює фейки про війну в Україні. Також священник УПЦ (МП) закликає до рішучого розриву з РПЦ після окупації його храму росіянами.

    Найсвіжіше

    Популярне