Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    У Софії Київській відбувся черговий урочистий випуск військових капеланів

    У Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся сьомий урочистий випуск військових капеланів, які завершили курс підвищення кваліфікації офіцерського складу тактичного рівня з питань військового капеланства. Ця подія стала черговим кроком у зміцненні духовного захисту українських воїнів, повідомляє Служба військового капеланства ЗСУ.

    На церемонії випуску були присутні високопосадовці та релігійні діячі, зокрема Міністр Кабінету Міністрів України Олег Німчинов, Державний секретар Міністерства Оборони Людмила Дараган та Голова державної Служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. Випускників також благословили представники релігійних організацій, а один із капеланів виголосив Кодекс військового капелана.

    Начальник Служби військового капеланства ЗСУ полковник Олексій Терещук наголосив на важливості отриманих знань та навичок, які тепер випускники застосовуватимуть у своїй службі: «Це не просто завершення навчального курсу, це початок нового розділу у вашому житті. Попереду на вас чекають великі можливості та нові горизонти. Ви не лише здобули важливі знання, але й стали частиною потужної сили, яка підтримує наших захисників на духовному фронті. Це відповідальність і честь, що вимагає постійного зростання».

    Захід завершився музичним виступом випускників молодших лейтенантів капеланської служби Романа Гудзя та Андрія Копчака.

    Нагадаємо, вийшов документальний фільм “Капеланки. Молитва у пеклі”. Також архієпископ УПЦ США взяв участь у церемонії вручення рангу Майора капелану Повітряних військ.

    Найсвіжіше

    Популярне