Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    Відбувся візит архієпископа Даниїла до парафії УПЦ США в Сіетлі

    Візит архієпископа Даниїла, духовного отця Західної єпархії Української православної церкви США, до громади Свято-Троїцького українського православного храму в Сіетлі став глибоким проявом віри, єдності та стійкості. Ця подія наповнилася моментами духовних роздумів, спільних молитов і радісного спілкування, коли громада зібралася, щоб знайти підтримку у своїй вірі та одне в одного.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    На тлі викликів, з якими стикаються народ і держава України, присутність владики Даниїла принесла надію та підбадьорення для парафіяльної родини. Візит розпочався спільною молитвою, де віряни молилися за мир в Україні та за зцілення хворих і немічних парафіян. Ці моменти були свідченням сили молитви та непорушного зв’язку Христового Тіла, що об’єднує людей попри фізичну відстань між Сіетлом і Батьківщиною.

    Особливим моментом візиту стало нагородження настоятеля парафії, о. Андрія Матлака, церковною нагородою — золотим хрестом. Нагороду архієпископ Даниїл вручив з благословення митрополита Антонія (Щерби) на знак визнання понад 11 років самовідданого служіння отця Андрія громаді. У своїх зауваженнях о. Андрій згадав 66-річну історію парафії, яка, попри виклики, продовжує проповідувати Слово Боже та духовно годувати вірян у Сіетлі.

    У суботу, у день віддання свята Воздвиження Хреста Господнього, владика Даниїл привіз із собою святиню — частку Животворящого Хреста. Віряни мали можливість молитися перед цією святинею, вшановуючи її з благоговінням. Ввечері перед іконою Богородиці “Цілительки недуг” відбувся акафіст, під час якого багато парафіян були помазані святим миром від мироточивої ікони Богородиці. Цей момент став проявом Божої благодаті зцілення, що підбадьорив вірян та зміцнив їхню віру.

    Наступного дня, 22 вересня 2024 року, понад 200 парафіян зібралися на Божественну літургію зі своїм улюбленим архіпастирем. О. Володимиром Яворським із сусідньої парафії святого Іоана Хрестителя з Портленду та о. Іван Петруоучок також служили під час літургії. Діти з радістю вітали владику Даниїла квітами, а їхні усмішки та щира радість нагадали всім про чистоту віри та важливість виховання наступного покоління в любові до Господа.

    Під час проповіді архієпископ Даниїл звернувся до всіх із глибоким посланням. Тримаючи рибальську вудку, він навів приклад біблійного заклику бути “ловцями людей”, наголошуючи на важливості жити згідно з Євангелієм. Його слова про “воду”, “вудку” та “приманку” закликали вірян до поширення Божої любові та правди у світі.

    Візит завершився урочистим обідом, організованим сестринством парафії, під час якого діти виконали духовні та етнічні пісні, висловлюючи свої молитви та переживання за Україну.

    Нагадаємо, УПЦ США передала 100 000$ на допомогу в протезуванні поранених захисників України.

    Фото: УПЦ США

    Найсвіжіше

    Популярне