Середа, 25 Вересня, 2024
Бiльше

    Сім’я священника УПЦ (МП) створила дитбудинок сімейного типу

    20 вересня на засіданні виконавчого комітету Рожищенської міської ради ухвалили рішення про створення дитячого будинку сімейного типу на основі сім’ї Володимира та Валентини Гринюків із Рожища.

    Про це повідомляє vsn.ua

    Володимир Гринюк, священник УПЦ (в єдності з МП), разом із дружиною Валентиною вже виховують четверо власних дітей, але вирішили допомогти й дітям-сиротам. За словами Валентини, це рішення прийшло з досвіду її матері, яка теж була сиротою. Думка про те, щоб прийняти до родини дітей, які залишилися без батьків, визріла давно, але остаточно реалізувати її допомогли війна та збільшення кількості сиріт.

    Сім’я Гринюків вже виховує п’ятьох дітей: 15-річного Серафима, 14-річного Назара, першокласницю Ангеліну та 6-річну Ніку. До них нещодавно приєдналася 13-річна Інна, яка швидко адаптувалася та називає своїх нових батьків мамою і татом.

    Як зазначає начальниця Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук, родина Гринюків має всі необхідні умови та пройшла відповідне навчання для виховання дітей. Усього в дитячому будинку сімейного типу можуть виховуватися до десяти дітей, тому згодом у родині можуть з’явитися ще п’ятеро діток.

    Цей ДБСТ є третім у Рожищенській громаді, де зараз виховуються 16 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Усіх, хто хоче створити родину для дітей-сиріт, запрошують звертатися до Служби у справах дітей Рожищенської міської ради для отримання докладнішої інформації.

    Нагадаємо, на Подолі відбулося відспівування полеглого воїна, сина директора Фонду підтримки захисників УПЦ (МП). Також Суд вирішить долю монахів УПЦ (МП) у Києво-Печерській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне