Субота, 21 Вересня, 2024
Бiльше

    Генпрокуратура росії жаліється, що сайт “Релігія в Україні” дестабілізує політичну обстановку

    Чергова спроба російської влади заглушити незалежні голоси. Цього разу під удар потрапив український сайт “Релігія в Україні”, який займається висвітленням релігійних подій. Роскомнагляд, діючи за вказівкою Генпрокуратури РФ, звинуватив портал у “русофобії” та загрозі “стабільності” в Росії.

    Український портал “Релігія в Україні” отримав повідомлення від Роскомнагляду РФ на адресу провайдера, який обслуговує український сайт. У листі йдеться про порушення російського закону “Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації”.

    За рішенням Генеральної прокуратури РФ від 9 серпня 2024 року, домен сайту включено до переліку ресурсів, що публікують матеріали, “спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в Російській Федерації”.

    Редакція сайту “Релігія в Україні” розцінює це рішення як визнання ефективності своєї роботи. Вони продовжуватимуть працювати у звичному режимі, просуваючи ідеї церковного примирення та єдності, а також висвітлюючи процес зменшення впливу Московського патріархату на українське православ’я не через помсту, ненависть та релігійну війну. На сайті Релігія в Україні зазначили, що саме така діяльність “на думку Роскомнагляду та Генпрокуратури РФ, дестабілізує суспільно-політичну обстановку в РФ та «створює загрозу масового порушення громадського порядку і (або) громадської безпеки чи загрозу створення перешкод функціонуванню або припинення функціонування об’єктів життєзабезпечення»”.

    Для читачів за межами Росії доступ до сайту залишиться без змін. Однак для російської аудиторії портал може стати доступним лише через VPN. З огляду на це, “Релігія в Україні” планує створити телеграм-канал для поширення своїх матеріалів.

    “Здається, ми перший український портал про релігійні події, яким зацікавились російські силовики такого рівня, а тому вважаємо вердикт Генпрокуратури РФ компліментом та визнанням, що ми працюємо ефективно. Дякуємо нашим пошановувачам і навіть ворогам, які створили порталу неймовірну рекламу”, – зазначили на сайті Релігія в Україні.

    Нагадаємо, у Фільмі про “гоніння” на УПЦ (МП) знявся священник, якого оголосили в розшук українські правоохоронці.

    Найсвіжіше

    Популярне