Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні відслужив літургію в Афінах

    Єпископ Команський Михаїл, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, провів богослужіння в Афінах 1 та 2 серпня 2024 року. Візит відбувся на запрошення настоятеля храму архімандрита Серафима Дімітріу та з благословення Блаженнішого Єроніма, архієпископа Афін і всієї Еллади.

    Про це йдеться на сторінці Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    1 серпня єпископ Михаїл очолив вечірню службу в церкві Святої великомучениці Марини в Афінах (дімос Іліуполіс). Богослужіння було приурочене до відзначення знайдення мощей первомученика і архідиякона Стефана, якому присвячений один з приділів храму. Після читання утішительного канона до Пресвятої Богородиці, владика Михаїл звернувся до прихожан з проповіддю.

    Наступного дня, 2 серпня, Екзарх Вселенського Патріарха очолив Божественну літургію в тому ж храмі. У богослужінні взяли участь клірики храму та ієродиякон Хризостом Хадзініколау, насельник Святої Гори Афон.

    Примітно, що під час літургії використовувалися як грецька, так і українська мови, враховуючи потреби прихожан. Це підкреслює міжнародний характер візиту та увагу до української громади в Греції.

    Цей візит єпископа Михаїла до Афін демонструє тісні зв’язки між Православною Церквою України та Елладською Православною Церквою, а також підтверджує підтримку української церкви з боку Вселенського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне