П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    У своїй промові у Флориді Трамп говорив про аборти та релігійну свободу

    Колишній президент Дональд Трамп був освистаний людьми на саміті у Флориді в п’ятницю після того, як висловив свою віру в те, що існують певні винятки для абортів.

    «Як і Рональд Рейган, я твердо вірю у винятки для життя матері, зґвалтування та інцесту», – сказав Трамп на християнському консервативному заході Turning Point “Believer’s Summit”, повідомляє CNN.

    «Я думаю, що це дуже важливо, не забувайте», – продовжив Трамп, коли деякі люди в натовпі почали освистувати його.

    Вихваляючи свої три консервативні призначення до Верховного суду і остаточне скасування рішення у справі Роуз проти Вейд, Трамп сказав: «Тепер справа за нами. «Тепер все залежить від волі людей в кожному штаті».

    «Деякі будуть більш консервативними в тому, за що вони проголосують, а деякі будуть більш ліберальними», – додав Трамп. «Люди будуть вирішувати, і це те, чого вони завжди хотіли».

    Раніше Трамп припускав, що може підтримати федеральну заборону абортів з винятками у випадках інцесту, зґвалтування і коли життя матері знаходиться в небезпеці, але в квітні він заявив, що право на аборт слід залишити штатам, запропонувавши свою найчіткішу позицію щодо одного з найбільш делікатних і суперечливих питань в американській політиці.

    Його рішення не підтримувати національну заборону було негайно засуджене великою організацією, що виступає проти абортів.

    Як повідомлялось раніше, за наполяганням колишнього президента Дональда Трампа та його союзників, Республіканська партія має намір відмовитися від десятиліть наполягання щодо федеральної заборони абортів і пом’якшити свою позицію щодо одностатевих шлюбів у своїй платформі, відповідно до змін, внесених у прийнятий проект політичної платформи, повідомляє nbcnews.com

    «Чесно скажу, що понад 1000 пасторів надсилали мені електронні листи, смс-повідомлення та дзвонили мені про своє розчарування тим, куди вони бачать рух платформи», — сказав Чед Коннеллі, колишній голова Республіканської партії Південної Кароліни, який сказав, що його заблокували в комітеті платформи.

    «Слова, які я чую, шоковані, зраджені, розтоптані, пригнічені, знесилені», — сказав він. «Більшість пасторів, яких я знаю, не хочуть Байдена і все одно, ймовірно, проголосують за Трампа, але це шкодить енергії, необхідної цим людям, щоб зробити те, що потрібно, щоб допомогти обрати президента».

    Найсвіжіше

    Популярне