Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США Даниїл засуджує атаку РФ на лікарню “Охматдит” та закликає до рішучих дій

    Архієпископ Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату) Даниїл виступив із потужною заявою, засуджуючи нещодавній обстріл дитячої лікарні “Охматдит” у Києві та інші злочини, скоєні російськими загарбниками проти України.

    У своєму зверненні архієпископ Даниїл висловив глибокий сум та обурення щодо “жорстокого бомбардування та вбивства невинних дітей”, назвавши це “яскравим свідченням глибини людської жорстокості”.

    Він різко розкритикував мовчазну підтримку цих дій з боку Російської Православної Церкви та її союзників, заявивши, що “справжній духовний маяк має піднятися на захист невинних”.

    Архієпископ закликав ООН, міжнародне співтовариство та уряд США вжити “рішучих і значущих заходів” для притягнення російського уряду до відповідальності. Він наголосив на необхідності застосування повної сили міжнародного права та моральної відповідальності проти таких звірств.

    Даниїл також закликав вірян об’єднатися в молитві та діях, щоб створити світ, вільний від “нищівної війни та тиранії”, підкресливши, що захист невинних є “святим обов’язком”.

    Читайте також звернення до духовних лідерів про ракетний удар по “Охматдиту”.

    Найсвіжіше

    Популярне