Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Чудотворна ікона в Маняві. Святиня ПЦУ, де Богородиця являє Свою милість

    Тож понад 80 років доля цієї ікони, яка була відома заради допомоги у важких хворобах, від одержимості та епілепсії, залишалась для всіх таємницею. Допоки одного часу хранителю цієї святині уві сні не з’явилась Пресвята Богородиця, Яка звеліла передати ікону до Українського Афону. Чернець довідався, що Українським Афоном називали Манявський Хресто-Воздвиженський монастир. До його закриття священноархімандритами монастиря були Царгородські патріархи, з благословення яких і була заснована Манявська обитель.
    Коли монах вперше прийшов до цієї обителі, то застав її у великих руїнах, тож спершу він не залишив тут цю ікону. Але вже у 2003 році, коли Пречиста Діва знову з’явилась хранителеві ікони і повторила побажання, то сумнівів не залишилось. Монах передав чудотворну ікону до відбудованого за старими кресленнями Хресто-Воздвиженського храму Манявського Скиту. І вже наприкінці червня 2003 року ця святиня була винесена для всенародного поклоніння вірним.
    Коли ми іменуємо якусь ікону Божої Матері чудотворною, то це означає лише засвідчення Церкви, що за молитвами перед цією іконою і за заступництвом Богородиці Господь творить чудеса. Не ікона сама собою творить чудеса, але чудеса звершуються Богом за заступництвом Пречистої Владичиці, за Її молитвою і проханням.
    Тому і зараз, звертаючись до Богородиці перед прославленим чудесами і шанованим за це Її образом, що іменується «Визволителька», ми просимо Пречисту Діву про визволення нашого народу від нашестя чужинців, від горя і страждань, які російські окупанти принесли на нашу мирну землю. Яви, Пресвята Владичице, милість Твою над нами і над Україною, бо багато може молитва Матері перед милосердям Владики, йдеться в дописі ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне