Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Уманці вимагають від місцевої влади заборонити діяльність церков УПЦ МП на території міської громади

    Петиція “Про заборону діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Уманської міської територіальної громади” набрала необхідну для розгляду міською владою кількість голосів.

    За Законом, за три робочі дні орган місцевого самоврядування (Уманська міська рада) має почати її розгляд і розглянути не пізніше ніж за 10 робочих днів, повідомляє УманьNews.

    15 листопада на платформі електронної демократії E─DEM уманець Роман Доморослий створив петицію “Про заборону діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Уманської міської територіальної громади”.

    За 8 годин від публікування, петиція набрала необхідні 200 голосів для подальшого розгляду відповідного органу місцевого самоврядування ─ Уманською міською радою.

    Зокрема в петиції зазначено, що: … діяльність Української православної церкви (Московського патріархату) носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. … Від рук російських терористів, благословенних патріархом, гинуть наші громадяни, серед яких діти та жінки. Незважаючи на це, керівництво УПЦ МП й досі продовжує зберігати підпорядкування Москві, що прямо загрожує національній безпеці України.

    Враховуючи наведені факти та обставини, звертаюся до Уманської міської ради з проханням заборонити діяльність церков УПЦ МП на території Уманської міської територіальної громади.

    Найсвіжіше

    Популярне