Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній пояснив як поєднувати Петрів піст із відпочинком та подорожами

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів як поєднувати відпочинок та подорожі із постом та молитвою. Владика нагадав, що 15 червня починається Петрів піст або Петрівка, але це час для духовної радості, а не для смутку, час можливостей, а не просто обтяження.  
    Митрополит Епіфаній порадив вірянам під час відпочинку та подорожей ставити цілі та поступово, крок за кроком, досягати їх. «Для прикладу, апостол Павло звершив 3 місійні подорожі: відвідав чимало міст, заснував християнські спільноти, написав за час подорожей два Послання до солунян, два до коринфян, одне до галатів та одне до римлян, сотворив багато чудес та добрих справ і, як сам пише, часто під час цих подорожей постив», – зауважив митрополит.
    Він також додав, що сучасний християнин, беручи приклад та натхнення з апостолів, має виконувати свою місію: приділити час для сім’ї та дітей, допомогти батькам чи рідним, проявити любов та турботу до ближнього, подбати про довкілля, прочитати чи навіть написати книгу.
    Предстоятель ПЦУ зауважив, що все що потрібно робити з любов’ю, бо Господь бажає, щоби піст був приємний та супроводжувався чиненням добрих справ.
    «Тож нехай благословляє вас Господь для корисної та приємної духовної та фізичної подорожі. Церква з кожним із вас, Церква з Тобою!», – підсумував Митрополит Епіфаній.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній нещодавно заявив, що міцна сім’я це – запорука успішної України.

    Найсвіжіше

    Популярне