Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Кардинал Паролін: гіпотеза військового втручання Заходу в Україні лякає

    Побоювання за розвиток тривожних сценаріїв ЦУкраїні висловив журналістам Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін, відповідаючи на їхні запитання на полях церемонії нагородження переможців конкурсу «Економіка і суспільство», організованого фундацією «Centesimus Annus – pro Pontifice», що відбулося пополудні 27 лютого 2024 року.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    Запитання стосувалося дискусії, що виникла навколо гіпотези щодо відправлення західних військ на територію Україну в майбутньому, про яку говорив Президент Франції після організованої в Парижі конференції за участі лідерів деяких країн на тему підтримки України. Роздумуючи про можливість безпосереднього військового втручання Заходу в Україні, кардинал Паролін зазначив, що це «лякає», оскільки означало би «реалізацією тієї ескалації, якої ми від самого початку старалися уникнути».

    «Це справді, я не скажу, що апокаліптичний сценарій, бо, можливо, в даний час так говорити буде перебільшенням, але, безумовно, це лякає», – сказав кардинал Паролін і на запитання про те, чим можна пояснити таку пропозицію, зазначив, що вона, ймовірно, випливає з того, що «вже два роки ця війна триває без жодної перспективи вирішення, ні військового вирішення, бо на полі бою сили залишаються більш-менш на тих самих позиціях, як і не видно жодної перспективи вирішення шляхом переговорів».

    Він додає, що «було б ідеально, якби обидві сторони дійсно знайшли шлях до розмови, до діалогу». «Я вважаю, що якщо говорити, то можна знайти рішення. Були запропоновані різні варіанти вирішення, – зазначає Державний Секретар Святого Престолу, – важливо, щоб була воля це зробити».

    Найсвіжіше

    Популярне