Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит окупантів заявив, що їм потрібна перемога над “фашизмом”

    Яскравий приклад російської пропаганди продемонстрував “духівник Путіна”. Відомий єрарх РПЦ Тіхон (Шевкунов) заявив, що російським загарбникам потрібна “перемога над фашизмом”.

    “Нам перемога над українським народом не потрібна. Нам ще жити разом, ми один народ. Нам потрібна перемога над тим нацизмом, фашизмом, над тим людиноненависницьким устроєм, який створений із частини нинішньої України”, – сказав він, повідомляє сайт Кримської єпархії РПЦ.

    По-перше, митрополит Шевкунов демонструє сліпоту. Він порівнює український народ з фашизмом, хоча саме російський народ підтримує агресію проти України і веде збройний напад на неї із 2014 року. Звісно, що росіяни і є ті ж фашисти-загарбники, яких треба перемогти. Шевкунов представляє агресію росії, як війну між росіянами і якимось невизначеним “нацизмом” в Україні, стираючи українську національну ідентичність і суб’єктність. Насправді Україна – незалежна країна, яка бореться, щоб захистити себе від російського вторгнення.

    По-друге, Тіхон стверджує, що українці і росіяни – один народ. Але це суперечить реаліям і волі українського народу. Ніхто не хоче бути із вбивцями одним народом. Це те ж саме, що захотіти родичатись із серійним гвалтівником і вбивцею.

    По-третє, митрополит Тіхон намагається представити російських воїнів як “захисників” від нібито нацистської влади в Україні. Насправді вони є агресорами, які вторглися до незалежної держави і саме вони і є тими загарбниками і фашистами.

    По-четверте, митрополит ігнорує і покриває звірства російських військ в Україні, щоб приховати їхню справжню мету – захоплення українських територій. Під красивою брехнею про перемогу над фашизмом і “один народ”, криється сурова реальність: росія міжнародний злочинець і окупант-терорист в 21 столітті.

    Як високопоставлений член Російської православної церкви, яка підтримує політику Кремля, Тіхон не може розглядатися як неупереджений спостерігач. Його зображення війни явно відображає прокремлівську пропаганду та не містить жодної каплі правди.

    Митрополит Тіхон не бере до уваги українські голоси, досвід чи думки. Українці в переважній більшості відкидають російські претензії і розглядають війну як боротьбу за свою незалежність і територіальну цілісність проти загарбницької сили і не бажають бачити ніяких “визволителів” від вигаданого нацизму.

    Тому ці слова митрополита РПЦ є не більше ніж спробою виправдати агресію і приховати її справжні цілі за допомогою брехні та маніпуляцій. Вони не заслуговують на жодну довіру. Тіхон займається пропагандою, історичним ревізіонізмом, фальшивою віктимізацією та стиранням української ідентичності, намагаючись виправдати незаконну війну з точки зору пропаганди Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне