Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Луцьку інвентаризують земельні ділянки УПЦ (МП)

    У Луцькій громаді підготують документи про припинення релігійним організаціям Московського Патріархату права користування земельними ділянками.

    Таке рішення 29 листопада на сесії Луцької міської ради ухвалили депутати, передають Волинські новини.

    Як зазначив депутат Роман Бондарук, потрібно доручити департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом міськради підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками, які перебувають у користуванні Української Православної Церкви (що в єдності з  Московським Патріархатом).

    Він наголосив, що в боротьбі проти Московського Патріархату потрібно діяти відповідно до законодавства України. Також закликав вірян і релігійні організації МП об’єднатися в Єдину Соборну Православну Церкву України.

    Депутати вирішили зобов’язати департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з управлінням інформаційної роботи оприлюднити результати інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви (так званого московського патріархату) на території Луцької міської територіальної громади на офіційному сайті Луцької міської ради.

    Доручити департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом у разі невиконання релігійними організаціями Української православної церкви (так званого московського патріархату) статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками на території Луцької міської територіальної громади.

    За цей проект рішення проголосували 36 депутатів.

    Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради звернуться до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.

    Найсвіжіше

    Популярне