Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На Харківщині у храмі-каплиці для військових відзначили перше престольне свято

    В день собору архистратига Божої Михаїла і всіх Небесних сил безплотних, відбулося перше храмове свято для освяченої Предстоятелем ПЦУ Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм у вересні цього року Свято-Михайлівської каплиці на території однієї з військових частин регіону.

    Про це повідомила Харківська єпархія ПЦУ. 

    Божественну літургію з нагоди свята відправив головний капелан Харківської єпархії, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Владиці співслужили військові капелани: протоієрей Ігор Бігун (Сухопутні війська ЗСУ), протоієрей Григорій Стасюк (Національна гвардія України), протоієрей Дмитро Шаповалов (Повітряні сили ЗСУ).

    На богослужінні молилися за Україну та військо, перемогу над ворогом, захист рідної землі та опіку Небесного воїнства над українськими оборонцями. Також пом’янули перед Богом героїв, які ціною свого життя ствердили любов до країни та її народу.

    Після молитви архієпископ Митрофан від імені Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія вручив офіцерам військової частини церковні відзнаки – ордени, медалі та подяки. Також отець Ігор Бігун, який разом зі своїм підрозділом уже тривалий час захищає Слобожанщину, отримав подяку від керівника Харківської обласної військової адміністрації.

    Найсвіжіше

    Популярне