Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Митрофан освятив новий медичний центр на Північній Салтівці

    В одному з найбільш постраждалих від російських обстрілів районів Північна Салтівка було відкрито модульний центр екстреної медичної допомоги.

    Чин освячення закладу здійснив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Разом із них на церемонії відкриття був присутній благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб.

    Про це повідомляє Харківська єпархіїя ПЦУ. 

    Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, модульний центр розташували замість відділення екстреної допомоги, яке торік зруйнували окупанти. Будиночки для медиків встановили й обладнали завдяки ініціативі уряду Польщі, сприянню Міністерства охорони здоров’я України та обласної влади. За словами голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, в новому медичному центрі будуть чергувати декілька бригад лікарів, які обслуговуватимуть не тільки жителів Північної Салтівки, але і частину Харківського району.

    «Модульні будиночки обладнані всім необхідним для безпечної і комфортної роботи наших бригад. Тут є місця для прийому пацієнтів, відпочинку персоналу тощо. Будинки підключені до електромережі, водопостачання й каналізації. Передбачена також система альтернативного живлення – це електрогенератор та сонячні батареї», – розповів директор харківського Центру медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

    Найсвіжіше

    Популярне