Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині вперше провели храмове свято за новим календарем

    26 вересня у Скраглівці на Житомирщині провели святкову службу за Новоюліанським календарем. На свято прийшли не лише жителі Скраглівки, а й інших сіл. Це перше храмове свято цієї парафії після їхнього переходу до Православної Церкви України.

    Про це Суспільному розповів єпископ Житомирсько-Овруцької єпархії Православної церкви України Паїсій.

    “Сьогодні за Новоюліанським календарем День пам’яті Іоанна Боголова, а ця громада якраз іменується на честь цього апостола. І сьогодні ми відзначаємо храмове свято. Це перше храмове свято за цим календарем для цієї громади, а також в статусі помісної церкви”, — сказав єпископ.

    Жителька Скраглівки Любов Орел розповіла, що Свято-Іоанно Богословська церква приєдналася до Православної Церкви України влітку 2023 року. Рішення про перехід ухвалили більшістю голосів вірян.

    “Зібралося 150 чоловік. Ми прийшли сюди. Звичайно, у нас кажуть, що перехід відбувся більш-менш лаконічно. Не зовсім зі згодою попередньої парафії, яка тут була, але люди зібралися та вирішили, що час настав”, — говорить Любов Орел.

    Зі слів сімдесятирічної жительки Скраглівки Тетяни Михайленко, вона не відвідувала церкву до моменту переходу до Православної Церкви України.

    “Такої служби, як сьогодні, у нас не було вже давно. Церква вже висвячувалася раніше, коли ще був Московський патріархат. Але тоді не було такого торжества, як сьогодні”, — каже Тетяна Михайленко.

    Найсвіжіше

    Популярне