Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника Криворізької єпархії УПЦ (МП) звинувачують у поширенні російської пропаганди

    Священик Криворізької єпархії УПЦ (МП) Георгій Гладиш начебто розсилає проросійські матеріали у тематичних групах, присвячених православ’ю. Таку інформацію повідомив інформаційний ресурс РІСУ із посиланням на телеграм-канал священника Андрія Пінчука.

    На фото видно, що матеріали, поширені священником містять цитати скандального протоієрея РПЦ Андрєя Новікова, а також антизахідну пропаганду.

    “Це — його останні z-шедеври. Щоб Ви розуміли: такі думки — норма для великої кількості духовенства УПЦ на сході України і в Києві. Трохи менше таких думок у духовенства в центральних регіонах України. На Заході – це більше виключення”, – пише Андрій Пінчук.

    На його думку, за колабораціонізм серед священників УПЦ МП має слідувати жорстка реакція з боку архиєреїв, а за колабораціонізм серед архиєреїв — жорстка реакція синоду.

    “Але на тепер ми майже не бачимо такої виваженої позиції ані з боку єпархіальних управлінь, ані з боку синоду”, — зауважує він.

    У той же час вказує і на “здорові виключення”: “Наприклад, в Одеській єпархії поминання Патріарха Кирила припинено в усіх храмах і монастирях. За моєю інформацію, всі незгодні – виїхали, або були відсторонені”.

    Натомість у текстах, які, за словами о. Пінчука, поширює о. Георгій Гладиш, іде поширення чітких проросійських наративів.

    Разом з тим правлячий архієрей Криворізької єпархії митрополит Єфрем на зв’язок не виходить і ніяк не коментує дії підлеглого.

    Варто зазначити, що сам Андрій Пінчук також є священником УПЦ (МП). Він підтримує розрив зв’язків із РПЦ за що був покараний Дніпропетровським митрополитом Іринеєм і заборонений у служінні.

    Нагадаємо, клірик УПЦ (МП), який називав “постановою” злочини росіян в Бучі отримав тюремний термін.

    Найсвіжіше

    Популярне