Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Болгарської Церкви відвідав захід до Дня Незалежності України

    24 серпня митрополит Західно- та Середньоєвропейський Антоній відвідав виставку, приурочену до 32-гої річниці Незалежності України, у Софії, столиці Болгарії. Захід відбувся за сприяння місцевого українського посольства, а також Міністерства культури Республіки Болгарія та у співпраці зі Спілкою українських організацій Болгарії “Мати Україна”. Про це повідомляє сайт Болгарського патріархату.

    Мистецький проект “Вишивка камінням з Нової Каховки на текстилі” був представлений у галереї “Средец” Міністерства культури Болгарії. На виставці були присутні представники уряду, парламенту, софійської мерії, громадських організацій, ділових та мистецьких кіл, дипломатичного корпусу, а також української громади. Зокрема захід відвідала Надзвичайний та Повноважний Посол України у Республіці Болгарія Олеся Ілащук.

    Митрополит Антоній передав благословення Болгарського патріарха Неофіта та запевнив у “молитовній підтримці стражденного українського народу”. Він також висловив надію на швидке припинення війни.

    Митрополит Антоній та міністр культури Болгарії Крісто Кристев на виставці. Фото: Болгарська патріархія

    Як повідомляє сайт місцевого українського посольства, авторка проєкту – Тетяна Болгарова, українська художниця, IT-фахівчиня, дизайнерка, керамістка, майстриня килимової вишивки. В Україні займалася арт-терапією з дітьми-аутистами. Двічі була змушена втікати від російської агресії: вперше разом із малолітнім сином у 2014 році виїхала з тимчасово окупованого Криму, а вдруге – у травні 2022 року покинула тимчасово окупований Херсон і переїхала до Болгарії.

    Виставка була присвячена презентації панно на будівлях Нової Каховки. Деякі із них згодом суттєво постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС.

    Нагадаємо, Предстоятель ПЦУ відвідав Посольство Великої Британії.

    Виступ посла України. Фото: Болгарська патріархія

    Найсвіжіше

    Популярне