П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Вікторії Кохановський оголосили підозру: їй загрожує тюремне ув’язнення із конфіскацією майна

    17 серпня Служба безпеки України оголосила підозру наближеній до УПЦ (МП) блогерці Вікторії Кохановській. Вона стала відома після того як провокувала сутички та релігійну ворожнечу у Києво-Печерській лаврі. Кохановську підозрюють у заперечуванні російської агресії та провокуванні релігійної ненависті.

    “Фігурантка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року.

    Тоді вона «розганяла» у соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців.

    Крім того, на власній сторінці у Фейсбуці фігурантка заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні «внутрішнім громадянським конфліктом».

    Також вона викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про «невідворотність» захоплення всієї території нашої держави і намагалась дискредитувати українських захисників.

    У подальшому деструктивний контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України.

    Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігурантки на користь країни-агресора.”, – повідомляє сайт СБУ.

    Крім того правоохоронці зазначають, що у Кохановської вилучили комп’ютерну техніку. Триває слідство. Підозрюваній загрожує тюремне ув’язнення із конфіскацією майна.

    Нагадаємо, Суд продовжив строк дії обмежень для митрополита Павла (Лебедя) на два місяці.

    Найсвіжіше

    Популярне