Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    «Я вірю в Перемогу України!» – Вселенський Патріарх Варфоломій

    2 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся із дружинами та матерями українських бійців, узятих в полон під Маріуполем. Зокрема й  жінкою, чий чоловік був вбитий Росією в Оленівці.

    Як повідомляє «Укрінформ», Його Всесвятість благословив родичок захисників та побажав визволення з полону усіх українців, включно із дітьми, яких Росія примусово депортовує з країни.

    «Я вірю в Перемогу України! Ми постійно молимося за всіх вас», – зазначив він.

    На зустрічі також був присутній генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський, з яким родичі оборонців Маріуполя зустрілись раніше. Прийоми відбулись у рамках візиту делегації  матерів та дружин до Туреччини.

    Варто зазначити, що Вселенський Патріарх Варфоломій відомий своєю чіткою та послідовною позицію на підтримку України. Він з самого початку прямо засудив загарбницьке вторгнення та спроби РПЦ з його морального виправдання. Вселенський Патріархат неодноразово був залучений до різноманітних акцій з надання гуманітарної допомоги постраждалим від агресії. Патріарх зустрічався із різними представниками України, зокрема й президентом Володимиром Зеленським. За свою продиктовану Євангелієм та православним віровченням позицію Патріарх Варфоломій і вся Церква Константинополя неодноразово ставали мішенню для інформаційних атак з боку Московського патріархату та його сателітів з інших Помісних Церков.

    Цікаво також відмітити, що не всі ієрархи навіть Церков в Україні можуть похвалитися такою ж чіткою позицією. Наприклад, митрополит у Борисполі УПЦ (МП) Антоній (Паканич) старається уникати згадок про війну. Він також не вживає словосполучення “російська агресія”, ховаючи винуватця вторгнення за евфемізми.

    Нагадаємо, Вселенський Патріарх Варфоломій прочитав перший молебний канон до Пресвятої Богородиці.

    Найсвіжіше

    Популярне