Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Держесекретар Ватикану: Війна у серці Європи хоче відживити моторошну тоталітарну ностальгію

    23 липня державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін відслужив месу та виголосив проповідь у італійському місті Камальдолі. Візит ієрарха пов’язаний із вісімдесятою річницею підписання у місті кодексу про планування католицькими інтелектуалами післявоєнного життя Італії. Про це повідомляє «Vatican News».

    «Згадуючи подальші події після укладення Кодексу Камальдолі, пов’язані з війною та фашизмом, кардинал Паролін зазначив, що «ми більш усвідомлено почали бачити зло, що виявилося в серці Європи, яке густою темрявою вкрило нашу власну країну і проникло в нас самих», — йдеться у публікації.

    У свої проповіді держесекретар Ватикану також загадав і про Україну. Порівнюючи нинішню війну із обставинами Другої світової, він заявив, що «несподівана війна в серці Європи, здається, хоче відживити моторошну тоталітарну ностальгію».

    Також, він підкреслив, важливість присутності у громадському суспільстві християн, які б свідчили свої цінності та віру. Це, на його думку, сприятиме «поширенню Царства Божого у світі».

    Говорячи про обставини підписання кодексу Камальдолі, держесекретар Ватикану зазначив, що вплив нового документу був значним не лише на представників соціального католицизму та їх формування, а й на розробку італійської Конституції.

    Нагадаємо, що державний секретар Ватикану й раніше висловлював підтримку Україні. Зокрема, під час меси на честь 30 річниці на честь встановлення дипломатичних відносин між нашою країною та Святим Престолом.

    Найсвіжіше

    Популярне