Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква в Аргентині дослідить статую Богородиці, що, нібито, проливає сльози

    Архідиєцезія Санта-Фе в Аргентині оголосила, що вивчатиме справу статуї Страждальної Богородиці, яка, за словами парафіян храму святого Єроніма у місті Коронда, проливає сльози.

    Ймовірна подія сталася 9 червня 2023 року після Меси та молитви зцілення. Як повідомляє CNA, одна з хористок помітила, що статуя Страждальної Богородиці плаче, і повідомила про це інших парафіян. Священники, що відправляли Месу, почали молитися перед статуєю, і до них приєдналося ще близько 20 вірних, повідомляє Credo.

    Свідки явища стверджують, що «сльози Страждальної Діви стікали по її обличчю, руках і чорному плащу», а священники переконалися, що мантія статуї була вологою. «Це нас дуже зворушило. Ми ніколи не могли уявити собі того, що пережили. Навіть зараз я досі плачу, згадуючи минулий вечір, коли ми помітили сльози Богородиці, — розповіла одна з парафіянок. — Це виявила хористка, вона розповіла священникові, той прийшов, побачив і підтвердив те, що сказала дівчина, і так ми всі стали свідками цього моменту, який я вважаю чудом».

    Архиєпископ Санта-Фе-де-ла-Вера-Крус Серхіо Феной зв’язався з місцевим парафіяльним священником, щоб дізнатися про ситуацію та застосувати протокол, встановлений для таких випадків. Прелат пояснив, що Церква «має процедуру, щоб спокійно розпізнати ситуацію».

    «Що ми повинні зробити в першу чергу, це поставитися з повагою до приватності дівчини та її сім’ї, тому що ми маємо справу з неповнолітньою, — зазначив він. — Ми маємо бути дуже обережними: ми, душпастирі, Церква, а також ЗМІ». Крім того, він попросив поважати досвід вірних, які були свідками того, що сталося, «бо, безсумнівно, він був для них дуже сильним».

    Що стосується процесу, архиєпископ пояснив, що перший крок — це запит у парафії письмового звіту про факти для первинної оцінки, зустріч з причетними та визначення суттєвих питань, які стосуються доктрини Церкви та іншого, з повагою до відданості вірних. Якщо рішення буде сприятливим, архиєпископ може дозволити деякі публічні вияви вшанування та побожності, хоча якщо це робиться окремою особою або у приватний спосіб, це не потребує дозволу. Насамкінець дається оцінка події та її можливих духовних плодів.

    «Коли мине достатньо багато часу і буде встановлено, що ці плоди добрі, що вони євангельські, тільки тоді є можливість ухвалити рішення щодо того, чи була подія надприродною, чи ні», — пояснив архиєпископ.

    Найсвіжіше

    Популярне