Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній сільській голова на Вінниччині завадив парафіянам ПЦУ провести богослужіння

    Наприкінці травня у селі Гранів, що на Вінниччині, прихильники УПЦ (МП) не пустили парафіян ПЦУ на територію Свято-Миколаївського храму для проведення богослужіння. Допоміг їм в цьому колишній сільській голова Граніва Віктор Боднюк.

    У травні минулого року гранівчани вирішили перейти до Православної Церкви України. Для реєстрації відповідної громади було зібрано понад 900 підписів з 2 тис. мешканців села, й на початку травня цього року парафіяни ПЦУ отримали відповідні документи. Але прихильники УПЦ МП виступили категорично проти спільного використання храму — парафіян ПЦУ не пустили навіть на подвір’я для освячення пасок. Релігійна громада вимушена проводити служби у сквері навпроти церкви або в місцевому кафе, повідомляють “Факти”.

    За словами начальника обласного управління у справах національностей та релігії Ігора Салецького, свої збори провели не тільки парафіяни ПЦУ. Прихильники УПЦ (МП) зібрали 100 підписів та провели альтернативні збори й вирішили залишитися у складі промосковської церкви. Для доступу до храму пан Салецький порекомендував вірянам звертатися до суду. Адвокат Вінницької єпархії ПЦУ Сніжана Чубенко назвала подібні дії з боку представників УПЦ (МП) незаконними.

    Фактично на боці УПЦ (МП) виступив і колишній сільський голова Граніва Віктор Боднюк. Втрутившись у суперечку, він завадив проведенню богослужіння, прикриваючись словами про “необхідність формування ініціативних груп” та “проведення тривалих перемовин”. Тактика затягування часу грає на руку УПЦ МП, а поки «перемовини» триватимуть, парафіяни української церкви вимушені проводити богослужіння у сквері.

    Найсвіжіше

    Популярне