Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині віряни УПЦ (МП) пішли у хресну ходу: поліція склала протокол

    У Чернівецькій області кілька десятків людей пішли у хресну ходу до Вознесенського Банченського чоловічого монастиря. У вівторок, 23 травня, Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ (МП) повідомляла на сторінці у Facebook, що хресну ходу у Банчени переносять через воєнний стан.

    Як повідомили molbuk.ua у відділі комунікації поліції Чернівецької області, відносно організатора та співорганізатора хресної ходи складені адміністративні матеріали.

    У поліції наголосили, що поліція забезпечує публічний правопорядок та безпеку дорожнього руху. Хресні ходи на території України в період дії воєнного стану заборонені.

    “Рішенням ради оборони Чернівецької області від 12 серпня 2022 року заборонено проведення хресних ходів. Відносно організатора та співорганізатора хресної ходи складені адміністративні матеріали за статтею 185-1 (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні порушення. Разом з тим, поліцією забезпечено публічний правопорядок та безпеку дорожнього руху”, – зазначили у поліції.

    Найсвіжіше

    Популярне