П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Російська влада Криму має намір передати РПЦ храм ПЦУ у Сімферополі на «безоплатних» умовах

    Російська влада Криму має намір передати РПЦ собор Святих рівноапостольних Князя Володимира та Княгині Ольги Православної церкви України у Сімферополі на умовах «безоплатного користування».

    Про це російському пропагандистському виданню «РИА Новости Крым» заявила голова комітету російського парламенту Криму з майнових та земельних відносин Євгєнія Добриня, повідомляє Радіо Свобода.

    «Я думаю, що це буде договір безоплатного користування. У будь-якому випадку це будуть узаконені відносини з державою, на підставі яких буде передано майно, і воно буде використане відповідно до чинного законодавства», – заявила Добриня.

    11 травня журналіст, головний редактор газети «Кримська світлиця» Андрій Щекун повідомив, що у Сімферополі відбувається захоплення кафедрального собору Православної церкви України. Православна церква України наразі не коментувала цю ситуацію.

    У лютому 2022 року Верховна Рада України ухвалила рішення про передачу в державну власність майна Кафедрального собору Святих рівноапостольних Князя Володимира та Княгині Ольги у Сімферополі.

    У серпні 2020 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму. Російська влада стверджує, що в Криму немає утисків за релігійною ознакою.

    Найсвіжіше

    Популярне