П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Міжконфесійний і громадський спокій під час Великодніх свят – спільне завдання і влади, і священнослужителів Вінниччини – ОВА

    У п’ятницю, 14 квітня, керівник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов провів робочу нараду з членами Ради церков і релігійних організацій Вінниччини.

    В нараді також взяли участь керуючі єпархіями ПЦУ митрополит Симеон та архиєпископ Михаїл, керуючий Вінницькою єпархією УПЦ (МП) митрополит Варсонофій, голова обласної ради та керівники правоохоронних органів Вінницької області, повідомляє пресслужба ОВА.

    Учасники засідання обговорили дотримання заходів безпеки під час святкування Великодня в умовах правового режиму воєнного стану.

    «Вінниччина завжди була стабільним регіоном, але зараз в країні триває війна, тож необхідно посилювати заходи безпеки. Це особливо важливо під час відзначення одного з найбільших релігійних свят. На сьогодні спільно зі Службою безпеки України та Нацполіцією вже відпрацьовано низку необхідних заходів для забезпечення публічного порядку», – зазначив Сергій Борзов.

    Врахувавши пропозиції членів Ради церков і релігійних організацій, на засіданні прийнято рішення обмежити проведення масових релігійних заходів (хресних ходів) на території культових споруд та прилеглих до них територій за участю прихожан (15-16 квітня).

    Також духовенству всіх конфесій необхідно зачинити культові споруди у період дії комендантської години.

    «Як і зазвичай, вона триватиме з 00:00 до 05:00 години. Тож віряни зможуть відвідати храми вже зранку після завершення комендантської години», – наголосив Сергій Борзов.

    Крім того, під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.

    «Сподіваюся, що люди поставляться до прийнятих заходів з розумінням, адже безпека – це ключовий пріоритет сьогодні», – зауважив очільник області.

    Найсвіжіше

    Популярне