Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Оскарження претензій ізраїльської поліції: Єрусалимський патріархат відкидає обмеження на церемонію Благодатного вогню

    Єрусалимський Патріархат повідомив, що заяви ізраїльської поліції щодо церемонії Винесення Благодатного вогню не відповідають дійсності і є перекручуванням фактів.

    “Заяви, зроблені ізраїльською поліцією вчора і сьогодні щодо церемонії Вифлеємського вогню, не відповідають дійсності. Вони є повним спотворенням фактів і нашої чітко заявленої позиції”, – підкреслив Єрусалимський Патріархат у своїй заяві, передає orthodoxtimes.com

    Єрусалимська патріархія відкинула приписування обмежень на церемонію так званому інженеру з безпеки, пов’язаному з Церквою, заявивши, що цей інженер не був уповноважений складати будь-які звіти з цього приводу. У Церкві також стверджують, що звіт інженера був змінений на вимогу ізраїльської поліції, щоб відповідати їхнім обмеженням, і що це свідчить про конфлікт інтересів і брак професіоналізму.

    Єрусалимський патріархат також висловив втрату довіри до висновків цього інженера і офіційно відкинув будь-яку залежність від них, як зазначено в письмовому повідомленні, надісланому в поліцію 10 квітня 2023 року.

    Єрусалимський патріархат підтвердив свою офіційну позицію в заявах, опублікованих 9 і 12 квітня 2023 року, і з нетерпінням чекає на святкування Церемонії Благодатного Вогню і Воскресіння Ісуса Христа з віруючими і паломниками, як це відбувалось протягом майже двох тисячоліть.

    На завершення, Єрусалимський патріархат заперечив заяви ізраїльської поліції і висловив занепокоєння щодо надійності та професіоналізму інженера з безпеки, який брав участь у процесі прийняття рішення. Церква висловила бажання продовжити церемонію Винесення Благодатного Вогню, як це було в минулому.

    Найсвіжіше

    Популярне