Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    178 парафій на Хмельниччині покинули УПЦ (МП) від початку повномасштабної війни

    Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Хмельниччині з Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) вийшли 178 релігійних громад, з яких 148 перейшли в Православну церкву України.

    Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА Інна Михайлова.

    Загалом, з 24.02.2022 до 14.04.2023 розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 178 релігійних громад УПЦ у новій редакції, з них 148 перейшли в ПЦУ, а 30 стали незалежними православними громадами, сказала Михайлова.

    Наразі ще 5 звернень релігійних громад УПЦ (МП) знаходяться на розгляді в ОВА з проханням реєстрації їх статутів у новій редакції.

    Крім того, 43 релігійні громади УПЦ (МП) та 13 незалежних православних громад готують документи для юридичного оформлення рішення про перехід в ПЦУ.

    Михайлова додала, що у період з 7 по 14 квітня розпорядженнями начальника Хмельницької ОВА зареєстровано у новій редакції два статути релігійних громад УПЦ (МП) (смт Сатанів, с. Ярославка Хмельницького району) та один статут незалежної православної громади (Свято-Покровський кафедральний собор м. Хмельницький), які перейшли в ПЦУ.

    Дивіться карту переходів до ПЦУ на нашому сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне