Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кияни зможуть на Великдень перебувати у церкві всю ніч. Комендантська година не забороняє

    Мешканці Києва зможуть прийти на службу до Великодня до початку комендантської години та пробути у церкві до її закінчення.

    Про це пише КМВА.

    За попереднім графіком, храми та собори будуть відкриті для усіх вірян для вечірніх та ранкових молебнів 15 та 16 квітня.

    В суботу вечірні молебні проведуть в період з 15:00 до 23:00, а в неділю заплановані ранкові молебні – в період з 05:00 до 18:00. При цьому комендантська година триватиме як завжди з 00:00 до 05:00.

    “Проте, запроваджена комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах. Віряни, які прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, до завершення комендантської години”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

    Додамо, що по завершенню комендантської години люди зможуть відвідати церкви та освятити великодній кошик. При цьому залишати храми і знаходитися на вулицях чи інших громадських місцях під час комендантської години заборонено.

    У КМВА підкреслюють, що усі віряни, які вирішать відвідати нічні молебні в храмах, повинні самостійно дізнатися про розташування найближчого укриття. У разі оголошення повітряної тривоги священослужителі та відвідувачі повинні обов’язково перейти до найближчої споруди цивільного захисту.

    Нагадаємо, у столиці посилять заходи безпеки на Великдень.

    Найсвіжіше

    Популярне