Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    В Ужгороді освятили вісім тисяч пасок для військових

    Вісім тисяч пасок для військових освятили 11 квітня на площі Народній в Ужгороді. Таку акцію другий рік поспіль проводять представники громадської організації “Волонтери Закарпаття”.

    Про це розповіла голова організації Власта Рейпаші. До акції “Паска для воїна” долучилися представники всіх громад краю.

    Понад 150 пасок привезли до Ужгорода на акцію “Паска для воїна” представники Білківської громади. Загалом до акції доєдналися 64 громади Закарпаття.

    “Ми привезли пасочки, малюнки, писанки, сувеніри різні, які наші діти виготовляли з любов’ю, з теплотою для наших воїнів, для наших захисників. Це люди, котрі займаються випіканням, займаються хлібобулочною випічкою. Вони долучилися до цієї акції, вони долучилися до випікання цих пасочок, щоб воїни відчули трішки того домашнього родинного тепла”, — розповіла Суспільному представниця Білківської громади Марина Романець.

    Акцію “Паска для воїна” проводять удруге представники громадської організації “Волонтери Закарпаття”. Розповіла голова Власта Рейпаші. За її словами, цьогоріч на захід привезли 8 тисяч пасок.

    О 12-ій годині священники провели молитву та освятили паски й інші продукти, які привезли для військових. Після цього освячені продукти, а також малюнки й писанки, зібрали й завантажили в машини.

    Найсвіжіше

    Популярне