Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ вшанувало пам’ять жертв радянських злочинів у Харкові

    10 квітня 2023 року на території Меморіалу жертвам тоталітаризму в Харкові відбувся традиційний захід, присвячений пам’яті розстріляних сталінським режимом СРСР військовополонених польських офіцерів і представників харківської інтелігенції.

    Про це повідомила Харківська єпархія ПЦУ.

    У вшануванні пам’яті жертв російських комуністичних репресій взяли участь архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко. Представники Православної Церкви України поклали квіти до пам’ятників і звершили заупокійну молитву.

    У заході також взяли участь представники римо-католицького духовенства, делегати з Польщі, військовослужбовці Збройних Сил України і Національної гвардії, рятувальники Державної служби України із надзвичайних ситуацій, представники мерії Харкова та польської громади міста.

    Меморіал жертвам тоталітаризму відкрито 17 червня 2000 року за ініціативою президентів України та Польщі в харківському Лісопарку. Наприкінці 1930-х та початку 1940-х років там були поховані тисячі поляків і українців, розстріляних окупаційною радянською владою.

    Найсвіжіше

    Популярне