Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    До парламенту РФ внесли проєкт заяви Держдуми щодо захисту УПЦ (МП)

    До парламенту РФ внесли проєкт заяви Держдуми щодо захисту Української православної церкви (що в єдності з Московським патріархатом).

    Про це заявив голова думського комітету з міжнародних справ, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Леонід Слуцький, передають росЗМІ.

    У Росії заявляють про нібито «репресивну політику київського режиму, спрямовану на знищення канонічної Української православної церкви».

    Нагадаємо, що сама УПЦ (МП) наполягає на своїй незалежності, проте досі тримає звязок з Москвою. Росія захищає цю церкву на міжнародному рівні, на сайті РПЦ кервники УПЦ (МП) досі у складі синоду РПЦ, і в статутних документах УПЦ (МП) зазначається як складова РПЦ.

    Крім того, численні представники так званої УПЦ (МП) звинувачувалися в пособництві з російським окупантом та колабораційній діяльності.

    26 березня глава Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) став на захист ченців та священнослужителів Києво-Печерської лаври, які зобов’язані були до 29 березня залишити стіни обителі. Тим самим, глава РПЦ фактично визнав підпорядкованість УПЦ (МП) Москві і почав кампанію проти виселення свого духовенства з лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне