Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП пояснив походження проросійської літератури в храмі Хмельницького

    Митрополит Антоній (Фіалко), колишній керівник Хмельницької єпархії УПЦ (в єдності з МП), пояснив походження пропагандистської проросійської літератури у Покровському кафедральному соборі Хмельницького.

    «Це не наша література. Її нам принесли люди, у яких померли родичі, що мали власну релігійну бібліотеку. Ми нічого не пропагуємо. Я навіть і сам не знав, що такі книги були», – сказав він у розмові з кореспондентом «Главкома».

    Єрарх УПЦ (МП) зауважив, що виявлені книги варто було б спалити. Він визнав, що віряни, котрі принесли цю літературу, по суті, підставили церкву.

    Нагадаємо, що десятки книг про Росію та її відродження, вісники та газети російських ЗМІ, диски, підписані «Мы – русские», фото патріархів та заповіт російського царя – все це активісти знайшли під час ревізії в Свято-Покровському кафедральному соборі у Хмельницькому, який раніше належав Московській церкві.

    У храмі розпочали ревізію майна, аби невдовзі відновити в ньому богослужіння ПЦУ. Проте під час ревізії з’ясувалось, що в соборі є підвал. У ньому священники УПЦ (в єдності з МП) облаштували цілу бібліотеку – книги, газети, вісники, диски та чимало іншого. Проте вся література мала пропагандистське спрямування та уславлювала Росію.

    З-поміж усього знайшли пропагандистський посібник «О России» Ільїна, «Россия перед вторым пришествием», «Русская идеология», вісник «Трибуна русской мысли», CD-диск, підписаний «Мы – русские», заповіт російського імператора Олександра ІІІ та ще багато ідеологічних газет, статей та журналів.

    Найсвіжіше

    Популярне