П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    У Ватикані знову взялися примиряти українців і росіян, залучивши їх до Хресної ходи

    У Ватикані знову взялися примиряти українців і росіян, залучивши їх до Хресної ходи, яка відбулась ввечері 7 квітня.

    Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш.

    «Зі ЗМІ стало відомо, що під час 10-ї стації діти (хлопчики) з України та Росії символізуватимуть трагедію війни. Російський хлопець, зокрема, розповість про свого вбитого брата, тата й дідуся, які зникли безвісти на війні. Але він точно забуде згадати, що його родичі приїхали в Україну, щоб убити не лише батька українського хлопчика, а всю родину… а не навпаки!», – написав Андрій Юраш у Facebook.

    Відомо, що хлопчик з України – біженець, якому довелося вночі тікати з оточеного російськими військами Маріуполя і переїхати до Італії.

    «Коли ми прибули до Італії, я сумував. Я почувався обдертим і повністю голим. Я не знав мови і не мав жодного друга», – процитувало його видання Vatican News.

    Натомість хлопчик з Росії заявив, що відчуває провину, утім, не розуміє за що, і не відчуває «щастя та мрій на майбутнє».

    «Нам всі казали, що ми мали б пишатися, але вдома були лише великі смуток і страждання, – сказав він. – Подібне сталося з татом і дідом, які виїхали, і не маємо про них жодної звістки. Один мій шкільний товариш, з великим страхом, сказав мені на вухо, що йде війна. Повернувшись додому, я написав молитву: “Ісусе, будь ласка, зроби, щоби був мир в усьому світі, щоб усі ми могли бути братами”».

    Нагадаємо, на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну папа Римський Францискхотів зустрітись з диктатором Володимиром Путіним, але йому відмовили у такій можливості.

    Найсвіжіше

    Популярне