Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Співчуття до ліквідованого пропагандиста Татарського висловив патріарх РПЦ Кіріл

    Очільник Московського патріархату патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) висловив співчуття у зв’язку з ліквідацією російського воєнного пропагандиста Татарського у Санкт-Петербурзі.

    Про це йдеться на сайті РПЦ.

    Очільник Церкви агресора також згадав за Києво-Печерську Лавру, яку відмовляються покидати представники УПЦ (в єдності з МП).

    “У непростий час випробувань ми покликані бути єдиними і згуртованими перед загрозою, що походить від терористів, які прагнуть посіяти в нашому суспільстві страх і поділ. Саме такими є справжні наміри людиногубці від початку і отця брехні (Ін. 8:44), який, бажаючи лише множення зла і страждань, керує сьогодні і діями безбожників, які в ці дні намагаються захопити серце Святої Русі — Києво-Печерську лавру, і тими, хто вбиває мирних жителів у російських регіонах”, – заявив Кіріл.

    Він запевнив, що молиться до Бога, щоб зберіг усіх росіян в тверезому розумі та бадьорому дусі.

    За словами патріарха Московського, Владлен “намагався жити зі щирою вірою та сподіванням на премудрий Промисл Божий”.

    Своїми співчуттями Татарському, Гундяєв ще раз показав, що він підтримує воєнні злочини росії проти України і вбивства українців.

    Довідково: Владлен Татарський – це колишній громадянин України Максим Фомін, який ще за часів Януковича був засуджений на 12 років за озброєне пограбування банку в Макіївці.  Навесні 2014 року колонія строгого режиму в Горлівці потрапила під обстріл — і Фомін згодився воювати з терористів.

    У 2019 Владлєн Татарський переїхав до Москви і перекваліфікувався в ледве не офіційні воєнні блогери російських окупантів.

    Татарського ліквідували в кафе. Вибух стався під час “творчого вечора” на його честь. За версією росЗМІ, вибухівка була у статуетці, яку подарували Татарському. За підозрою у вбивстві затримали Дарю Трепову.

    Коментуючи ліквідацію російського пропагандиста Владлена Татарського, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов сказав, що відповідальність за його смерть несе російський диктатор Володимир Путін і його режим

    Найсвіжіше

    Популярне