Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій звільнив хмельницького митрополита УПЦ (МП), який захотів перейти до ПЦУ

    У понеділок, 3 квітня, митрополит “Хмельницький і Старокостянтинівський” УПЦ (МП) Антоній (Фіалко), коментуючи ганебний інцидент із побиттям військового у храмі, між іншим висловив готовність перейти до ПЦУ.

    Про це архиєрей УПЦ (МП) сказав у коментарі ТСН.

    Антоній заявив, що готовий перейти до Православної Церкви України, але всі його священники зникли.

    “Думали залишитися в ПЦУ, попросити, щоб якось з ними. Я то готовий, я сам перейду, заберу свої речі, але ж вони (священники МП. – Ред.) мовчать, вони потікали, я їх шукаю, давайте з вами вирішимо. Я один залишився, заручник”, – додає митрополит.

    Синод УПЦ (МП) звільнив його з посади.

    “Священний синод звільнив преосвященного митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія від керування Хмельницькою єпархією та почислив його на спокій”, – йдеться в повідомленні УПЦ (МП). Новим керівником Хмельницькою єпархією призначили архиєпископа “Баришівського” Віктора Коцабу.

    Митрополит Антоній (Фіалко) є одним найстаріших єпископів Московського патріархату в Україні. Що цікаво, він стояв біля витоків створення УАПЦ. 1991 року племінником Симона Петлюри, патріархом УАПЦ Мстиславом рукоположений в єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського. Проте наступного, 1992 року року чомусь вирішив покинути Українську церкву і знову повернувся Московського патріархату. У кулуарах обіцяв, що прийде на Об’єднавчий собор 2018 року, де створили ПЦУ, проте так і не з’явився у Софії Київській.

    Найсвіжіше

    Популярне