П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відзначив військового хірурга та освятив евакуаційний автомобіль волонтерів ПЦУ

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви у п’ятницю, 31 березня, зустрівся в Митрополичому домі з військовим хірургом, генерал-майором медичної служби Андрієм Вербою.

    У зустрічі також взяли участь керівнику Відділу соціального служіння Київської Митрополії «Параволан» Роману Холодову та член команди «Параволан» Дмитро Яницький, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час спілкування йшлося про особливості роботи медиків й волонтерів на передовій лінії протистояння російським окупантам. Також мова йшла про важливість духовної підтримки захисників України у вкрай важких умовах бойових дій.

    Окрім того, за жертовне служіння у збереженні дару життя Блаженнійший Митрополит Епіфаній нагородив генерал-майора Андрія Вербу відзнакою святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

    Нещодавно цей військовий хірург провів унікальну операцію з видалення з тіла військовослужбовця частини вибухового боєприпасу, який не розірвався. Завдяки цьому життя українського воїна вдалося врятувати.

    Після зустрічі Його Блаженство освятив спеціалізований евакуаційний автомобіль Відділу соціального служіння Київської Митрополії «Параволан».

    Цей транспортний засіб вдалося придбати завдяки сприянню рідних маленького Гордія, якого представники відділу соцслужіння евакуювали з Чернігова, та парафії українського православного собору святого Андрія у Вашингтоні (Українська Православна Церква США). Автомобіль було відремонтовано та переобладнано стараннями команди «Параволан». Відтепер він допомагатиме волонтерам Православної Церкви України спільно з Медичною службою ЗСУ рятувати життя захисників Батьківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне