Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    НСЖУ звернулася до поліції через порушення прав журналістів біля лаври. Поліція обіцяє розібратись

    Національна спілка журналістів України закликає правоохоронні органи більш пильно стежити за ситуацією біля Лаври і не допускати порушення прав журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

    Про це йдеться у дописі НСЖУ у Facebook.

    “Біля Києво-Печерської Лаври, куди сьогодні прийшла комісія Мінкульту через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прибічники УПЦ (МП — ред.) закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палками та штовхають журналістів”, — зазначили у НСЖУ.

    Там закликали правоохоронні органи більш пильно стежити за напруженою ситуацією біля лаври і не допускати порушення прав журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

    Зокрема “Суспільне” повідомляє, що дісталося їхній знімальній груп: один зі священників штовхнув кореспондентку та зірвав кріплення на камері оператора. Зазначено, що видання звернеться до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

    “За фактом перешкоджання журналістській діяльності столичні дізнавачі розпочали кримінальне провадження”, – зазначають у поліції.

    Правоохоронці пообіцяли з′ясувати всі обставини того, що відбулось 30 березня.

    Нагадаємо, вранці 30 березня стало відомо, що комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна “Києво-Печерського заповідника”, не пустили до лаври прихожани УПЦ (МП). Митрополит УПЦ (МП) Павло в оточенні прихильників пригрозив журналістам побиттям та перешкоджав їхній діяльності.

    Найсвіжіше

    Популярне