Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Передача будівель у Лаврі державі розпочнеться завтра, – міністр культури Ткаченко

    Спільна комісія з прийняття будівель у державне користування розпочне свою роботу вже 30 березня. Вона займатиметься питанням передачі майна у Києво-Печерській лаврі.

    Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу у Харкові, передають “Факти“.

    “Ніколи не йшлося про те, що там (у Києво-Печерській лаврі. – Ред.) припиниться чернече життя. Яке це буде чернече життя, подивимося далі. Відзавтра розпочинає роботу комісія, де будуть зокрема представники митрополії, міністерства і заповідника, яка займатиметься прийманням тих будівель, що мають перейти від користування митрополією до користування держави. Процес буде поступовим, і я сподіваюся, що все буде нормально”, – сказав він.

    Ткаченко зазначив, що аналогічні процеси відбуватимуться і в інших областях України, зокрема на Чернігівщині і Тернопільщині.

    “У Кременецькому заповіднику завершився термін користування одним із храмів. Ми зараз подали до суду, тому що місцеві священники не захотіли передавати (майно. – Ред.). Так само у нас є питання з принаймні двома храмами на території Чернігівського заповідника. Це старі храми XII століття. Тобто, процес іде”, – сказав міністр.

    Раніше митрополит Павло розповідав, що 30 березня відбудеться передача майна ПЦУ.

    Сьогодні служителі УПЦ (МП) покидають Лавру. Також архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) перейшов до ПЦУ і закликав монахів до об’єднання.

     

    Найсвіжіше

    Популярне