Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Через 40 років в Ізраїлі знову знайшли мозаїчну підлогу церкви візантійської доби

    Управління старожитностей Ізраїлю оголосило, що незабаром буде відкрита для відвідувачів церковна підлога, прикрашена квітковою мозаїкою, якій 1500 років і розташована на схід від аеропорту Бен-Гуріон, але залишалася невідкритою протягом останніх чотирьох десятиліть.

    Прекрасна мозаїка є частиною археологічної пам’ятки Хорват Ель-Біра, розташованої в промисловій зоні Шохам і вздовж пішохідного маршруту Ізраїльської національної стежки, повідомляє Orthodox Times.

    «Коли ми вперше прийшли на місце, мозаїка була вкрита землею та бур’янами. Протягом останнього місяця ми розкривали та очищали це місце разом із місцевою громадою», — сказав Яїр Аміцур, директор Департаменту освіти Центрального регіону Управління старожитностей Ізраїлю.

    «Ми працюємо тут серед килима квітучих анемон. Можна лише уявити, що художника на мозаїку, прикрашену квітами, надихало оточення», — сказав Аміцур.

    Візантійці побудували на цьому місці церкву, яка містить римську сільську віллу та сільськогосподарські підприємства, а також різні споруди для стародавніх людей.

    Найсвіжіше

    Популярне