Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині дві громади перейшли до ПЦУ

    18 березня відбулися збори релігійної громади храму Архістратига Михаїла у с. Росішки Тетіївської міської громади Білоцерківського району Київської області. За рішенням зборів, було ухвалено про зміну юрисдикцію та перехід з УПЦ (МП) до ПЦУ.

    Днями, ще одна громада на Київщині залишила УПЦ (МП), повідомляє “Твоє місто”.

    25 березня відбулася перша Літургія у лоні ПЦУ у с. Блиставиця Бучанської громади на Київщині. Рішення перейти до Православної Церкви України прийняли самі парафіяни, – повідомляють у Бучанській міській раді.

    «Громада нашого села Блиставиця, яке постраждало від окупантів уже 24 лютого, давно хотіла мати саме українську церкву. Тому сьогоднішнє рішення – це виконання волі більшості мешканців, що проявили стійкість та чинили спротив рік тому, під час приходу ворога», – коментує староста села Світлана Микиша.

    Щоб передача церкви пройшла спокійно, залучили бійців тероборони громади та поліцію. Тож ексцесів під час переходу храму не було.

    Зазначимо, загострення війни в Україні спровокувала нову хвилю масових переходів релігійних громад з Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) під юрисдикцію Православної Церкви України (ПЦУ).

    Нагадаємо, на Київщині станом на 13 березня, з УПЦ МП до ПЦУ перейшло більш як 130 релігійних громад.

    Найсвіжіше

    Популярне