Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    До Франківська можуть приїхати тітушки, щоб боронити УПЦ (МП), – військовий

    У вівторок, 28 березня, церква в Івано-Франківську на вулиці Довженка офіційно перейде під керівництво ПЦУ. Проте, є інформація, що УПЦ (МП) може залучити “тітушок”, які приїдуть з інших міст, щоб завадити цьому.

    Про це повідомив у соцмережі командир взводу 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців франківець Назарій Кішак, передають “Версії”.

    “Звертаємось до всіх жителів міста Івано-Франківська. У нашому місті залишається одна церква, яка належить московському патріархату. Цього вівторка, 28 березня, о 15:00 за адресою вулиця Довженка, 2 відбудеться офіційне звільнення цієї церкви та її передача під управління Українського патріархату. Усе відбудеться в рамках чинного законодавства і не порушуватиме його. Від наших джерел є інформація, що московський патріархат може залучити «тітушок», які приїдуть з інших міст, щоб завадити нам зробити це. Тому ми просимо всіх небайдужих жителів міста долучитися до нас”, – йдеться у повідомленні.

    У липні минулого року спільнота церкви Різдва Христового, що на вулиці Довженка в Івано-Франківську перейшла до Православної Церкви України. Представники УПЦ (МП) через суд намагаються повернути храм.

    Громада храму Різдва Христового, що по вулиці Довженка в Івано-Франківську, стала останньою парафія УПЦ (МП) у Франківську, що перейшла до ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне