Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    МЗС України відповіло на заяву ООН про можливу «дискримінацію» УПЦ (МП) в Україні

    Україна – демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання. Таке завив речник МЗС Олег Ніколенко у відповідь на стурбованість ООН щодо дій українських спецслужб на території УПЦ ( що в єдності з МП).

    Він закликав Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) утримуватися від незбалансованих політичних оцінок і базувати свої доповіді на фактах.

    «Україна — демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання. Водночас свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку», — наголосив Ніколенко.

    Раніше, в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що рейди українських силовиків у будівлях УПЦ (МП) мають “дискримінаційний характер”. Про це йдеться у звіті ООН щодо ситуації з правами людини в Україні. Зазначається, що організація висловила стурбованість, адже такі дії спецслужб можуть нібито утискати права членів УПЦ (МП).

    Відомо, що Служба безпеки України провела обшуки в монастирях, офісах та навчальних закладах та іншій власності УПЦ (МП). В ООН додали, що за їхніми даними, в деяких випадках співробітники спецслужби допитували священнослужителів з використанням поліграфа.

    Нагадаємо, у січні росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН через «утиски єдиної канонічної православної церкви в Україні», тобто УПЦ (МП). Тоді постійний представник США сказав, що заяви рф щодо релігійної свободи — це ще одна спроба виправдати безпідставний напад на Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне