Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Соціолог: Діяльність УПЦ МП має бути рішуче обмежена, як поплічника ворога України

    Віктор Небоженко, директор соціологічної служби “Український барометр”, вважає, що український конфлікт із Московським Патріархатом (МП) в рамках російсько-української війни має бути вирішений на користь України з погляду національної безпеки, а не Росії. Затягування будь-яких політичних конфліктів, що не мають конфесійного характеру, щодо Києво-Печерської лаври, будуть сприяти лише російській владі Путіна.

    Про це він написав у Фейсбук:

    “Одна країна – Росія, яка напала на Україну, контролює церкву іншої країни, жертви агресії – України.

    На черзі “обнулення” й деполітизація Почаївської лаври. Цю Церкву (МП), можливо, поза волею її активних парафіян, об’єктивно, використовують як “п’яту колону” Кремля в боротьбі з Україною. Тому саме Українська держава має правовими методами, рішуче суттєво обмежити діяльність цієї Церкви (МП) як поплічника ворога України на всій території країни.

    Традиційні віряни цієї Церкви (МП) не винні й мають реально великий вибір в українських конфесіях, а сама Церква, якою керують із Москви, під час війни є дуже небезпечною для України, бо її використовують проти національних інтересів.

    Під час війни проповіді промосковських попів у церквах (МП) мають не менше значення, ніж снаряди й ракети російської окупаційної армії”.

    Найсвіжіше

    Популярне